I. pris i NAJDs designkonurranse-2018

-Shit! Vant jeg?

Jeg fikk nettopp en telefon fra Marianne Bergskaug, lederen i Norwegian Assosiation of Jewellery Designers (NAJD). Hun ringte fra middagen under årsmøtet i bransjeorganisasjonen der IGJ Design er medlem. Jeg fikk den svært hyggelige meldingen fra en glad gjeng med musserende  bobler  i høye glass, og sikkert noen med tømte glass…:  Jeg vant!

Å så hyggelig! Og der skulle jeg vært: )

Men men, det er langt dette landet, og det er som kjent veldi mye nord. Ikke alltid jeg kan delta i hovedstaden. Så jeg får feire med en edruelig blogg i kveld og ha festen til gode!

Jeg vant med ringkonseptet: Forever Individuals. Laget i 925 sølv.

Dette er oppgaveteksten  for konkurransen:

Designkonkurranse 2018: Oss to, sammen.
Design og lag et sett med gifteringer. Årets konkurranse heter «Oss to, sammen» og vi ønsker å se din kreative tolkning av gifteringer. De to ringene skal gjennom design representere to forskjellige individer som blir forent. Med andre ord, ringene kan være forskjellige, men de må ha en sammenheng enten det er igjennom materiale eller konsept. Du kan selv velge materialer og det trenger ikke være funksjonelt. Vi ser etter en god kombinasjon kreativitet, god utførelse og spennende konsept.

Mitt svar på oppgaven er gifteringene «Forever Individuals» . Denne tolkningen viser to svært forskjellige ringer, som når de settes sammen utgjør siluetten av en diamant. Et symbol som ofte forbindes med ekteskap og livslang kjærlighet.

«Forever Individuals» forsøker å speile samtidens forventninger til ekteskapet. Ved å gi rom for individuelle forskjeller kan et moderne forhold vare.

Respekt, ærlighet og likestilling er nå basisen for langvarige relasjoner, ikke underkastelsen som ligger i «Evig din» som det var vanlig å gravere i gifteringer tidligere. En utviskelse av egen identitet som er å lese i en slik formulering virker kvelende på de fleste i 2018. Jeg foreslår å heller gravere og gå for «Forever Individuals».

Dette traff visst juryen. Jeg er veldi takknemlig både for prisen, men også for at NAJD arrangerer slike designkonkurranser. De er viktige fordi det å hevde seg i en slik konkurranse gir et kvalitetsstempel ovenfor kunder, forhandlere og oppdragsgivere.

Det er utrolig viktig i en bransje som preges av hard konkurranse. IGJ Design er i likhet med andre norske smykkedesignere avheng av å selge for å kunne utvikle håndverket.

Ta gjerne en titt på smykkene som finnes her i nettbutikken. Sjekk gjerne også ut andre dyktige norske smykkedesignere. Norsk smykkedesign har aktører på et høyt nivå med svært variert uttrykk!

IGJ Design sine smykker er i sin helhet norskprodusert med en miljøvennlig profil.

Kanskje finner du noe lekkert du kan ønske deg? Jeg garanterer å alltid tilstrebe et høyt design- og håndverksfaglig nivå på utførelsen!

Vann – H20, unisex smykkeserie
Fjell, unisex smykkeserie
Smykker fra IGJ, skog 46
Skog smykkeserie