Yrke: Balansekunstner

Det hender at jeg får spørsmålet: «Hva er du egentlig, kunstner eller selger?»

Tja, det er et godt spørsmål. Hvis man i det hele tatt er den rette til å definere eget virke selv, så må svaret være: Det kommer an på hvilken dag du spør. Jeg er, i likhet men andre som jobber med eget design og varemerke innen smykker, kanskje alle mest en balansekunstner.

Kamille`s Juni-18 utgave har et spesielt fokus på miljø. I spalten «Gründeren» presenteres IGJ Design med den nye Fjellkolleksjonen som inngår i en smykketriologi med Skog- og Ocean- smykker.
IGJ Design har en tydelig miljø- og kortreist profil i produksjonen. Da er det ekstra hyggelig å bli presentert som Natur-designeren.

Det handler om å balansere inspirasjon mot noe konkret som fungerer som smykker i daglig bruk. Om å finne sin egen kunstneriske stemme balansert  mot produkter som selger,- som fungerer kommersielt. For selger man ikke, så er man raskt ferdig i denne bransjen. Materialet og verktøyet er svært kostbart. En liten bedrift kan i praksis raskt gå konkurs om de vakreste juveler blir liggende for lenge på lager. For smykker er ikke bare eksklusive varer å kjøpe, de er eksklusive å produsere også.

Bransjemagasinet Gull og Ur når spesifikt andre som jobber i smykke- og klokkebransjen.
I mai- juni utgaven presenterte Gull og Ur den nye Fjell kolleksjonen og i den forbindelse et intervju med IGJ Design.
Å bli presentert i et magasin gir også muligheten til å uttale seg om hva som kjennes viktig i forhold til eget yrke.

Så er det balansekunsten mellom å skape seg et rolig, introvert rom der kreativitet og skapelsesprosessen får gode vilkår. I motsetning til når nye design og kolleksjoner skal selges og promoteres. Da må man ut, synes mest mulig, ta plass slik at folk legger merke til deg og smykkene, og husker merkevaren neste gang de skal investere i smykker til seg selv eller trenger en fin gave.
Balanseringen er krevende, men på en god måte. Kontrastene er nok litt av grunnen til at jeg trives i dette yrket. Man får prøvd ut ulike egenskaper og får jevnlig testet seg i komfortsonens grenseland.

Avisa Nordlys er den største avisa i Troms fylke, der jeg bor. Gjennom sine kultursider kan leserne bli bedre kjent med kunst – og kulturaktører/ events i egen region. (Mai-18)

Jeg bor perifert, og mitt hovedfokus kommersielt er nettsalg. Da er det naturlig å samarbeide med media når jeg skal minne potensielle kunder om min tilstedeværelse og mine design. Den siste måneden har jeg brukt mye tid på å promotere den nye Fjell smykkekolleksjonen, som også inngår i triologien Skog og Ocean.

I slike perioder får man virkelig kjenne på kontrastene i dette yrket, og det var ekstra hyggelig å bli løftet som «Gründeren» i Kamilles Juni utgave. IGJ Design jobber hele tiden med en miljøprofil i produksjonen (som i sin helhet skjer lokalt). Det var derfor ekstra fint at det var i Kamilles «Miljøspesial- utgave» at IGJ Design ble presentert.

Fint, ikke fordi jeg er så glad i oppmerksomhet, men fordi oppmerksomheten er en viktig del av det å bygge merkevare. Det har man lyktes med når andre oppfatter en som det bedriften jobber mot å være.

For eksempel «Natur- designeren.»

Skog smykkekolleksjon.

 

Smykker fra IGJ, ocean 3
Ocean smykkekolleksjon.
Fjell smykkekolleksjon

Smykketriologien finner du her:

Skog→

Ocean→

Fjell→