Smykker fra IGJ, ,tiara 2

Å konkurrere i smykkedesign

Årlig arrangerer Norwegian Assosiation of Jewellery Designers (NAJD) designkonkurranse for sine medlemmer med spesifikke tema.

Det kan være litt delte følelser rundt det å konkurrere i design, men slike konkurranser er helt klart med på å sette fokus på norsk smykkedesign. Samtidlig vil ogå det håndverksfaglige nivået vurderes. Jeg liker å delta i slike konkurranser fordi det utfordrer til å lage noe nytt man ellers ikke ville tenkt på, eller rett og slett tvinger en litt ut av komfortsonen. Samtidig legger man gjerne inn mye arbeidsinnsats i slike smykker, og man får dermed også vist en større bredde av hva man kan.

 

I 2015 vant jeg 1. pris med smykket «Bølge».
Det er laget i sølv med topaser og peridotter.

 

I 2016 ble det 3. plass med tiaraen «Skogsdronning».
Den er laget av sølv med topaser og periodotter, samt avtrykk fra bjørkekvister.

 

 

I 2017 ble det 2. plass med smykket «Ulv», der temaet er den hete debatten om rovdyrets plass i norsk natur.
Smykket er laget i sølv med opaler, peridott og topas. Smykket har et speil i ulvens hode (valgfritt), som er ment å kommentere at man lett lar seg blende av seg selv og egne holdninger i en sak.

 

Det er hyggelig å få positiv tilbakemelding når man først har lagt ned innsatsen som kreves for å levere et bidrag. Men det viktigste er at slike utmerkelser viser kundene at jeg kan lage smykker på et høyt designfaglig og teknisk nivå. Kunden skal være trygg på å få god kvalitet når man bestiller smykker fra IGJ Design.