Smykkeutstilling på Stortinget

Det var stor  stas å bli invitert til Stortinget for å stille ut smykker . Mest  fordi jeg var en av 20 norske smykkedesignere/ edelsmeder som kvalifiserte i en utvelgelse der mange ønsket å delta. Det er en god følelse å bli anerkjent for noe man har jobbet hardt for.

Utstillingen fant sted den 5.9.17, den ble arrangert av NAJD (Norwegian Assosiation of Jewellery Designers).

Den store dagen er dokumentert av fotograf Aliona Pazdniakova.

Smykkeutstilling på Stortinget IGJ NAJD
NAJDs utstillere foran Stortinget.

Det er et fint bygg. Stortinget. Store foajeer med  kunst og høye lysekroner, uendelige mange trapper og ganger med utallige dører. Jeg vet, for jeg gikk meg vill der noen ganger… De fleste politikere var ute på valgturne og bygget var stille. Som et fantasislott.  Jeg kan faktisk forstå at mange krangler utrolig mye for å få det huset som arbeidsplass.

 

Utstillingen fant sted i byggets toppetasje med utsikt over Stortingstaket og hovedstaden. De inviterte var noen få gjester, media, bransjefolk og politikere.

Designeren vurderer oppsettet i egen utstilling.

 

Et fantastisk miljø til å vise frem smykker, hente inspirasjon og sosialt påfyll.
IGJ Design var invitert til å vise fram den prisvinnende Oceankolleksjonen og den nye Skog kollekjonen.

 

For meg var det helt fantastisk å se andre norske smykkedesigneres arbeid på nært hold og bli bedre kjent med flere av mine kolleger som jeg sjelden møter.

 

 

 

 

Når dyktige  smykkedesignere samles blir også det kunstneriske uttrykket svært høyt og  variert. De fleste har brukt mange år på å finjustere sitt eget formspråk og perfeksjonert det. En fantastisk utstilling som jeg egentlig skulle ønske mange flere kunne ta del i.

Den nye Skog kolleksjonen var i bruk denne dagen. Tiaraer er ikke bare for bryllup og prinsesser. De passer utmerket for alle hverdagsdronninger med sans for estetikk.

 

 

 

Takk for en fantastisk dag NAJD, hyggelige medutstillere og eminente gjester som delte dagen med oss!