Takk 2019!

You win some, you lose some. Slik kan kampen for å overleve i en kreativ bedrift oppsummeres. Med takknemlighet  oppsummerer IGJ Design  at 2019 bød på flere seiere enn nederlag.

Det nye ordførerkjedet til Senja kommune ble offentliggjort i oktober-2019. Les mer om kjedet her:https://www.igjdesign.no/blogg/her-er-senjas-nye-ordforerkjede/
Ordførerkjedet til nye Hamarøy kommune ble offentliggjort i november-2019. Les mer om kjedet her:https://www.igjdesign.no/nytt-ordforerkjede-til-hamaroy/

 

Egentlig handler det ikke  om å vinne. Som i livet forøvrig får man noen ganger uttelling for hardt arbeid, andre ganger må man vente på gevinsten, eller innse at man satset på feil hest. Kanskje kommer nederlaget rett og slett fordi utfordringen ble for stor.

2019  bød på mye jobb, til tider mer enn jeg var sikker på at jeg skulle klare. Men når det endte med  to ferdige  ordførerkjeder til  Senja  og nye Hamarøy kommune, blir året stående som spesielt viktig  for bedriften. Jeg takker for tilliten og håper kjedene vil følge ordførerembetet på en vedig og fin måte!

2019 ble også året der jeg testet ut en ny type smykkekolleksjon,- opalkolleksjonen. De fleste store smykkekolleksjoner utvikles over år. Former  blir testet ut på ulike måter til de til slutt ender i en stor, ferdig smykkekolleksjon, slik triologien Ocean, Skog og Fjell er eksempler på.

Skog kolleksjonen. Foto: Aliona Pazdniakova. Les mer om smykkeserien her: https://www.igjdesign.no/kolleksjon/skog/
Fjell kolleksjonen. Foto: Aliona Pazdniakova. Les mer om smykkeserien til dame og herre her: https://www.igjdesign.no/kolleksjon/fjell/
Smykker fra IGJ, ocean 10
Ocean kolleksjonen. Foto: Aliona Pazdniakova. Les mer om smykkeserien her:https://www.igjdesign.no/kolleksjon/ocean/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opalkolleksjonen lages på en annen måte. Håndlagede, unike smykker, bare ett av hver.
Jeg er  heldig å ha kommet i kontakt med en leverandør av opaler fra Australia, som har drevet opalgruve, slipt og forhandlet opaler til et globalt marked gjennom et langt yrkesliv. Leverandøren er i tillegg en knakende hyggelig fyr med røtter i nordnorge, som synes det er stas å levere kvalitet til god pris, til det norske markedet gjennom en liten aktør som IGJ Design.
Opalkolleksjonen finnes her:https://www.igjdesign.no/kolleksjon/opal/
Opal ørepynt i hvitt gull. Se hele utvalget her:https://www.igjdesign.no/kolleksjon/opal/
Opal smykker i sølv. se hele utvalget her:https://www.igjdesign.no/kolleksjon/opal/

 

 

Gradvis er opalsmykker, med en stadig høyere stenkvalitet introdusert.  Opalsmykkene har blitt tatt enormt godt imot, og 2019 har derfor vært preget av hundrevis av steninnfatninger!

 

Australsk boulder opal av høy kvalitet.

Dette prosjektet har jeg satt ekstra pris på, siden jeg  samtidig med utdannelsen til edelsmed i Sverige, fordypet meg i teoretisk gemmologi og praktisk stenslipning /innfatning. Det har vært en fryd å bruke kompetansen og samtidig fått anledning til å arbeide med opaler i toppsjiktet!

Opaler innfattet i gull. Se hele utvalget:https://www.igjdesign.no/kolleksjon/opal/

Å bygge en bedrift er ikke noe man gjør alene, selv om den er liten. Man er avhengig av å knytte til seg gode samarbeidspartnere. IGJ Design samarbeider alltid med lokale, norske underleverandører der det er mulig. På denne måten stimuleres norsk økonomi og arbeidsliv i alle ledd, og smykkene blir etisk forsvarlig produsert  med lavt klimaavtrykk. Også i eget verksted brukes mest mulig miljøvennlige prosesser. Det meste handler om å sage, file, banke og smi,- klassisk, eldgammelt håndverk.

Samtidig må man henge med i et nasjonalt og internasjonalt marked. Jeg vil spesielt takke smykkeorganisasjonen NAJD (Norwegian Assosiation of Jewellery Designers) for å være en dynamisk organisajon som gjør det lett å komme i kontakt med kolleger. Magasinet Gull og Ur som gjevnlig løfter IGJ Design og andre norske smykkedesignere. Alexander Grover som gjennom  Norwegian jewelry bidrar til et stadig voksende  internasjonalt salg for bl.a. IGJ Design . Fotograf Aliona Pazdniakova har gjennom sitt nydelige  fotomateriale gjort det mulig å satse seriøst på nettbutikk.

Jeg vil takke forhandlere og  følgere,  en stor takk for til tilliten fra kundene! Dere er grunnen til at arbeidet kan fortsette.

Anheng skog, smykker fra IGJ Design
Skog collie. Foto Aliona Pazdniakova: https://www.igjdesign.no/kolleksjon/skog/
Smykker fra IGJ Design, skog mose red
Skog armbånd og ring. Foto: Aliona Pazdniakova:https://www.igjdesign.no/kolleksjon/skog/
Fjell smykker fra IGJ Design
Fjell tind ørepynt. Foto: Aliona Pazdniakova.https://www.igjdesign.no/kolleksjon/fjell/

Snart er et nytt år her. Det betyr nye muligheter for hardt arbeid. Kanskje gir innsatsen rask utelling, noe som kjennes som å vinne. Men mest sansynlig fortsetter   prosessen som handler om å legge nye steiner til det byggverket som utgjør bedriften. Sakte, solid og nøternt, så kommer uttellingen forhåpentligvis på sikt. Det blir noen nederlag, det er greit så lenge man står stødig på en grunnmur man vet er til å stole på.

Vann- H20 kolleksjonen. Foto: Aliona Pazdniakova: https://www.igjdesign.no/kolleksjon/vann/
Vann- H20 kolleksjonen. Foto: Aliona Pazdniakova:https://www.igjdesign.no/kolleksjon/vann/
Vann- H20 kolleksjonen. Foto: Aliona Pazdniakova:https://www.igjdesign.no/kolleksjon/vann/

 

Takk for året som gikk, godt nyttår 2020!